П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Зеленський привітатв мусульманських воїнів із Рамаданом

    Президент України Володимир Зеленський взяв участь в іфтарі (вечері, коли мусульмани розговляються під час Рамадану) разом з українськими військовослужбовцями-мусульманами, лідерами Меджлісу кримськотатарського народу та представниками мусульманської громади і духовенства.

    Зеленський висловив вдячність всім присутнім, особливо мусульманським воїнам, які захищають державу і свободу України у складі Сил оборони та безпеки. Він нагородив їх орденами Богдана Хмельницького та “За мужність”, повідомляє dess.gov.ua

    Президент також відзначив тих, хто допомагає громадянам України, включаючи депортованих і викрадених Росією дітей та дорослих, на окупованих територіях України. Він сказав, що кожен лідер, чиє посередництво повертає наших дітей з депортації та рятує дорослих від російських репресій, заслуговує на глобальну вдячність.

    Захід відбувся на території Духовного управління мусульман Криму і став продовженням традиції проведення іфтару, започаткованої на державному рівні Президентом України у 2023 році.

    Зеленський побажав миру та безпеки народам, позбавленим нормального життя через бойові дії: в Сирії, Газі, Лівії, Судані. Він побажав справедливого миру всім народам, чиї домівки руйнує війна, та справедливості для України та всіх інших народів.

    В іфтарі також взяли участь голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) Віктор Єленський, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, постійна представниця Президента України в АР Крим Таміла Ташева та інші посадовці та дипломати.

    Нагадаємо, Зеленський звернувся до папи: вбивці не йдуть Європою, бо їх стримують українці під синьо-жовтим прапором. Також Верховний суд визнав дійсним Указ Зеленського щодо санкцій на митрополита Павла.

    Найсвіжіше

    Популярне