Понеділок, 20 Травня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Австралійський закликав до єдності заради кращого майбутнього для нових поколінь

    У п’ятницю, 22 березня, в престижній будівлі мерії Сіднея відбулися грандіозні урочистості з нагоди 100-річчя заснування Грецької Православної Архієпархії Австралії. Кульмінацією заходу стало об’єднуюче послання архієпископа Австралійського Макарія.

    Про це повідовляє Ортодокс Таймс. 

    Величну залу ущент заповнили глядачі, які мали насолоду від чудового музичного концерту під керівництвом композитора Ілії Вітогіаніса. Серед почесних гостей були єпископи Яків Мілітупольський, Христодул Магнезійський, Варфоломій Харіупольський, Посол Греції в Австралії Ставрос Венізелос та генконсул Греції в Сіднеї Йоанніс Маллікуртіс.

    Після завершення концертної програми архієпископ Макарій виголосив промову, в якій окреслив історичний шлях, що привів до заснування Грецької Архієпархії. Він наголосив на ключовій ролі Вселенського Патріархату у збереженні православної спадщини в Австралії.

    “Мати-Церква ніколи не переставала опікуватися своєю австралійською паствою, що чітко підтверджено нещодавніми рішеннями Священного Синоду про нову Конституцію нашої Архієпархії. Тепер ми впевнені, що майбутнє для наших дітей буде вільним від розколів і церковних розділень минулого”, – зазначив архієпископ Макарій.

    Він подякував своїм попередникам, духовенству і мирянам за невтомну працю в розбудові грецької громади в Австралії за ці 100 років. Архієпископ привітав усіх присутніх та висловив окрему вдячність новопризначеному Послу Греції за рішення розпочати своє служіння з відвідання ювілейного торжества Архієпархії.

    Наприкінці владика Макарій закликав до єдності та любові як єдиного шляху для процвітання: “Єдність і любов між нами є єдиними інструментами, які можуть скеровувати нас до світла. Все інше – егоїзм, розбіжності, ненависть ведуть до темряви і занепаду”.

    Найсвіжіше

    Популярне