Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Обʼєктом обрали велике зібрання християн: ІДІЛ таки взяв на себе відповідальність за розстріл людей у Москві

    «Обʼєктом обрали велике зібрання християн у місті Красногорськ на околиці Москви»: ІДІЛ таки взяв на себе відповідальність за розстріл людей у «Крокусі».

    Про це пише пропагандистке агентство Amaq, передає Times of Ukraine.

    Напад здійснили четверо бойовиків, у яких із собою були автомати, пістолети, ножі та бомби. До теракту вони уважно стежили за цим місцем. Представники «Ісламської держави» кажуть, що 3 бойовиків увірвалися до зали та відкрили вогонь по натовпу, а четвертий здійснив пожежу за допомогою запалювальних бомб, які були заздалегідь підготовлені.

    Наразі відомо, що загинули 133 людини, ще 140 — отримали поранення.

    Водночас чиновник розвідки США повідомив Associated Press, що спецслужби США підтвердили, що ІДІЛ несе відповідальність за атаку. Він також повідомив виданню, що американські спецслужби на початку цього місяця передавали Москві розвіддані про те, що філія ІДІЛ планує теракт.

    Водночас у матеріалі The New York Times йдеться, що на Росії протягом останніх двох років “зациклений” ІДІЛ-К — підрозділ організації в Афганістані. Причина — війни в мусульманських державах, зокрема, Сирії та Чечні.

    Нгадаємо, раніше на росТБ показали фейк з Олексієм Даніловим, який нібито підтверджує причетність України до теракту.

    За даними Центру протидії дезінформації, для створення цього фейку вони використали кадри з телемарафону за 16 березня. На відео вони замінили начальника ГУР Кирила Буданова на обличчя секретаря РНБО Олексія Данілова.

    Також в ЦПД вважають, що РФ хоче звинуватити Україну в теракті, аби покращити свою мобілізацію.

    Теракт у Москві — спланована провокація російських спецслужб за вказівкою Путіна для виправдання ще більш жорстких ударів по Україні та тотальної мобілізації у РФ. Таке заявили у ГУР МО.

    Також Радник голови ОП Михайло Подоляк заявив, що Україна не причетна до стрілянини, яка сталась в концертному залі в Московській області. Також він зауважив, що Україна ніколи не використовувала терористичні методи війни, на відміну від РФ. Він нагадав, що навіть в новітній російській історії неодноразово були прецеденти, коли використовувались теракти проти своїх громадян для виправдання наступальних бойових дій.

    Найсвіжіше

    Популярне