П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ ПЦУ розповів про перехід громад та закликав українців вистояти у війні

    22 березня у авторській програмі “Знати правду!” Наталії Максіної гостем був архієпископ Сумський і Охтирський Мефодій (Православна Церква України). Владика розповів про становище ПЦУ та процес переходу релігійних громад від УПЦ (в єдності з Московським Патріархатом), пише ШосткаINFO.

    Архієпископ Мефодій наголосив на важливості того, що ПЦУ визнана Вселенським Патріархатом і стала 15-ю автокефальною Православною Церквою у світі після отримання Томосу.

    “УПЦ (МП) має шанс об’єднатися з ПЦУ. І цей процес нині активно відбувається. Щодня практично переходять громади та приєднуються до нашої церкви”, – зазначив владика.

    За його словами, на Сумщині до Православної Церкви України з УПЦ (МП) вже перейшло близько 70 релігійних громад. Архієпископ пояснив, як громадам долучитися до ПЦУ.

    Також владика закликав українців не падати духом у ці нелегкі часи війни з Росією та вистояти у боротьбі за свою землю та волю.

    “Нехай Господь буде з нашим народом, особливо з безстрашними воїнами. Нехай береже ваші родини. Ми переживемо все це і вистоїмо, бо живемо з Богом!”, – звернувся до українців архієпископ Мефодій.

    Найсвіжіше

    Популярне