Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    Посолка РФ побачила “величезну провокацію” на похоронах патріарха Неофіта

    Серед присутніх на похоронах патріарха Неофіта були посли Росії та України, а також предстоятель Української православної церкви. Його присутність також стала приводом для різких зауважень між Москвою та Києвом.

    «Патріарх Неофіт був справжнім священиком! Великий друг Росії. Наша церква сумує разом з болгарами і болгарським народом», – запевнила посол Росії в Болгарії Елеонора Митрофанова, передає btvnovinite.bg

    Разом з цим, однак, прийшли звинувачення. У зв’язку з присутністю на похороні предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія.

    «Це не просто напруга, а величезна провокація, в тому числі щодо Болгарської церкви. Це провокація, тому що ця церква не визнана Болгарською церквою», – сказала Митрофанова.

    «Я прийшов, щоб помолитись за упокій патріарха Неофіта в Царстві Небесному», — відповів митрополит Епіфаній. Він розповів bTV, що отримав запрошення на похорон і прокоментував звинувачення російського посла.

    «Для них дуже боляче, коли наша Українська Православна Церква виходить на міжнародний рівень і спілкується з іншими православними церквами», – сказав він.

    «Російська православна церква використовує Російську церкву для своїх цілей. Ми бачимо наслідки ідеології русского мира. Держава-агресор намагається знищити нашу державу і нашу церкву. Але ми сильні духовно і ми переможемо», – прокоментував митрополит Епіфаній.

    Нагадаємо, 16 березня у Болгарії митрополит Епіфаній помолився за спокій душі Болгарського Патріарха Неофіта.

    Найсвіжіше

    Популярне