Субота, 18 Травня, 2024
Бiльше

    Двох священників УПЦ (МП) на Закарпатті судитимуть за антиукраїнську діяльність

    Слідчі ГУНП в Закарпатській області завершили досудове розслідування щодо антиукраїнської діяльності двох кліриків УПЦ (в єдності з МП). Обвинувальні акти з матеріалами кримінальних проваджень скеровано для судового розгляду.

    Під час слідства було встановлено, що 30-річний та 43-річний клірики з Тячівського району через свої акаунти у соцмережах публічно насаджували аудиторії наративи комуністичного режиму. Чоловіки поширювали заборонену в Україні символіку та російські гасла, пропагували тоталітарний режим, повідомляє сайт Нацполіції.

    Обвинуваченим інкримінують ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України (Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів).

    Обвинувальні акти разом з матеріалами кримінальних проваджень буде скеровано для судового розгляду. Відповідно до санкції статті, фігурантам загрожує до 5 років ув’язнення з конфіскацією майна, або без такої.

    Нагадаємо, раніше священнослужителі чоловічого монастиря Хустської єпархії УПЦ (МП) на Закарпатті отримали підозри. Також монахи УПЦ (МП) на Тернопільщині завдали шкоди зоологічному заказнику.

    Найсвіжіше

    Популярне