Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ шиє облачення кольору хакі: благословення на війну чи цинізм?

    Війна – це не час для моди, навіть церковної. Проте Російська православна церква (РПЦ) вирішила інакше. На замовлення Синодального відділу РПЦ з взаємодії з Збройними силами та правоохоронними органами окупантів, підприємство “Софріно” випустило похідні набори для військового духовенства загарбників кольору хакі.

    Що ж до складу цього набору? Все, що потрібно для богослужіння в “польових” умовах: єпитрахиль, поручі, дерев’яний хрест, набір для хрещення, похідний потир (чаша) та требна сумка, повідомляє портал Християни проти війни.

    Чому ж хакі? РПЦ пояснює це практичністю: тканина міцна та непромокаюча. А ось дерев’яний хрест – щоб не давати відблисків на сонці. 

    Зазначимо, що вже кілька священників РПЦ були ліквідовані захисниками України. Деякі з них ходили в камуфляжному “облаченні” священника.

    Але чи не є це цинізмом? З одного боку, РПЦ благословляє війну, а з іншого – шиє “модні” облачення для військових капеланів, які підтримують злочинну війну російських загарбників.

    Що ж, тепер російська церква вже не маскується, а прямо заявляє навіть одягом, що їхні священники є прямими учасниками війни росії проти України. РПЦ продовжує “модернізацію” релігії, під потреби Кремлівського кровавого режиму.

    Нагадаємо, раніше у росії показали “пересувний” храм для мобілізованих окупантів. Також РПЦ анексувала частину Запорізької єпархії УПЦ (МП).

    Найсвіжіше

    Популярне