Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Великобританський відвідав кафедральний собор Дарема

    Архієпископ Тіатейрський і Великої Британії Нікіта у супроводі духовенства нещодавно відвідав історичний кафедральний собор Дарема. Цей візит послужив зміцненню відносин між Грецькою Православною Архієпископією та Англіканською Церквою.

    Тепло прийнятий деканом та віце-деканом собору, архієпископ Нікіта взяв участь у вечірньому богослужінні. Після богослужіння відбулася екскурсія, яка дозволила архієпископу та його супроводжуючим оцінити архітектурну велич собору та його багату християнську спадщину, повідомляє orthodoxtimes.com

    Важливим аспектом візиту було поклоніння могилам святого Кутберта та преподобного Беди. Цей акт відображає глибоку пошану Православної Церкви до цих святих до розколу, чиє життя продовжує надихати всі християнські конфесії.

    Святий Беда, якого шанують за його величезний внесок у християнську науку та історичні праці, користується особливим визнанням. Його праці пропонують безцінне розуміння релігійного та світського ландшафту ранньосередньовічної Англії.

    Святий Катберт, відомий своєю відданістю молитві, усамітненню та душпастирству, залишається дуже шанованою постаттю на Британських островах. Його шлях від відлюдника до єпископа є прикладом його відданості служінню вірним.

    Цей візит не лише зміцнює зв’язки між двома Церквами, але й підкреслює їхнє спільне прагнення сприяти міжконфесійному діалогу та плекати віру в сучасному світі.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх розповів, що медична наука покращує якість життя, віра наповнює існування метою.

    Найсвіжіше

    Популярне