Понеділок, 13 Травня, 2024
Бiльше

    РПЦ навчить священиків виправдовувати в інтернеті війну в Україні

    Російська православна церква (РПЦ) запустила спеціальні курси для священиків, які проповідують в інтернеті і ведуть свої блоги, повідомив “Ведомостям” представник синодального місіонерського відділу РПЦ Луховицький Євфимій (Дмитро Моїсеєв).

    За його словами, навчання спрямоване на те, щоб священики у своїх блогах не суперечили офіційній позиції церкви. “Він [блогер-місіонер] все-таки має перебувати в руслі, скажімо так, церковної позиції з того чи іншого питання. Особливо якщо це питання, що викликають великий резонанс у суспільстві”, – підкреслив священнослужитель РПЦ, передає moscowtimes.ru.

    На поточний момент в інтернеті багато священиків, які з цілої низки питань займають протилежну РПЦ точку зору і не мають благословення правлячих архієреїв на саму діяльність у блогосфері, зазначив Євфимій. Так, за його словами, священики, які вирішили вести блог в інтернеті, мають транслювати позицію патріарха Кіріла з питань взаємодії церкви і держави, війни або біоетики.

    До цього предстоятель РПЦ неодноразово висловлювався на підтримку війни проти України і виправдовував її у своїх проповідях. Зокрема, під час відеоконференції з папою римським Франциском він відстоював необхідність війни, стверджуючи, що Росію змусили до цього “плани НАТО” щодо України. У вересні 2022 року патріарх Кіріл у своїй проповіді заявив, що смерть на війні “змиває всі гріхи”, а військовим заявляв, що у них “не повинно бути жодних сумнівів у правильності обраного шляху”.

    Перший набір блогерів-місіонерів пройшов навчання з 29 січня по 8 лютого, уточнила завідувач сектору освітніх програм Синодального місіонерського відділу Олена Фуфаєва.

    Нагадаємо, Синод ПЦУ закликав позбавити Кіріла патріаршества і прийняти закон про заборону РПЦ в Україні. Також голова ДЕСС назвав РПЦ прямою учасницею російської агресії проти України.

    Найсвіжіше

    Популярне