Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    Україна та Вірменія налагоджують міжконфесійну співпрацю

    Посол Вірменії в Україні Владімір Карапетян та Глава Української єпархії Вірменської апостольської церкви – єпископ Маркос Оганесян відвідали Національний заповідник “Києво-Печерська лавра”.

    Тут вони зустрілися із гендиректором Заповідника Максимом Остапенком та Намісником Києво-Печерської лаври – єпископом Бориспільським Авраамієм (Єпископ Авраамій), повідомляє пресслужба держзаповідника Лаври.

    Високі гості, зокрема оглянули виставку художниці та етнічної вірменки Марини Саркісян “Рутенія. Літери вбрані у вишиванки”, що експонується у Великій лаврській дзвіниці. У супроводі провідного екскурсовода Юлії Візир делегація відвідала Успенській собор, Храм Прпп Антонія та Феодосія Печерських разом з Трапезною Палатою.

    “Цей візит свідчить про поглиблення міжконфесійних зв’язків між країнами. Зауважимо, що українська та вірменська культури мають давню спільну історію. Адже вірмени вперше з’явилися на території сучасної України ще за часів Київської Русі – на початку XI століття. Вірменія стала першої країною у світі, що прийняла християнство як державну релігію”, – йдеться в новині.

    Зараз українські та вірменські дипломати активно налагоджують співпрацю на міжнародному рівні. Особливу роль відведено взаємодії саме у сфері церковних відносин.

    У цей час, коли Україна проходить крізь важкі випробування, дуже важливим є напрямок культурної та духовної дипломатії, що дозволить зміцнити стосунки з іншими державами та розповісти їм про нашу історію, цінності та прагнення.

    Нагадаємо, раніше депутати передали землю у користування Нацзаповіднику “Києво-Печерська лавра”.

    Найсвіжіше

    Популярне