Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Депутати Володимира вимагають не продовжувати договір УПЦ (МП) на користування Успенським собором

    У Володимирі-Волинському 1 липня 2024 року закінчується термін дії договору між Волинською облдержадміністрацією та релігійною громадою Свято-Успенського собору Української православної церкви (в єдності з МП) про безоплатне користування комплексом споруд цього собору XII-XVII ст. та прилеглих будівель.

    22 депутати Володимирської міськради на сесії 29 лютого підписали звернення до вищих органів влади України з вимогою не продовжувати цей договір оренди з УПЦ МП. В зверненні наводяться аргументи, що УПЦ (МП) залишається під юрисдикцією Російської православної церкви, яка діє в державі-агресорі стосовно України. Зазначається, що багато представників УПЦ МП виправдовували російську збройну агресію, чим ставлять під загрозу національну безпеку.

    «Той факт, що велика кількість представників УПЦ мп виправдовують збройну агресію рф, свідчить про те, що «московська церква» становить загрозу національній безпеці України та діє не як релігійна організація, а як важлива організаційна та адміністративна структура російської церкви та агентурна мережа окупаційних спецслужб. СБУ неодноразово проводила обшуки у представників московського патріархату в різних областях. У них знаходили російські прапори, рублі, пропагандистські матеріали. 04 жовтня 2023 року СБУ повідомила про викриття понад 60 кліриків УПЦ МП з початку повномасштабної війни, які працювали на росію, продавали зброю. Неодноразово священники УПЦ МП відмовлялися проводити заупокійну літургію за загиблими воїнами ЗСУ в різних регіонах України. Намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Петро Лебідь наразі перебуває під слідством за відкритим Генпрокуратурою кримінальним провадженням за звинуваченням у розпалюванні релігійної ворожнечі та ненависті», – йдеться у тексті документа.

    Депутати вимагають не продовжувати договір оренди з УПЦ (МП) на Успенський собор у Володимирі та не укладати інших угод, що давали б можливість клірикам цієї церкви перебувати на території цієї святині.

    Нагадаємо, монахи УПЦ (МП) на Тернопільщині завдали шкоди зоологічному заказнику.

    Найсвіжіше

    Популярне