Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    «Борітеся – поборете»: Шевченкові заклики мобілізують українців у війні з окупантом, – Предстоятель ПЦУ

    У своєму зверненні з нагоди 209-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Київський і всієї України Епіфаній наголосив на актуальності його спадщини для нинішньої боротьби за свободу України від російського окупанта.

    “Шевченкове слово, народившись у 19 столітті, в минулому тисячолітті, є актуальним для нас і нині. Воно по-особливому відлунює в наших душах, дає розуміння, натхнення, нагадує про силу і гідність”, – підкреслив Митрополит.

    За його словами, Кобзар попереджав про підступність і загарбницьку сутність росії, викривав її злодійську природу. “Він з болем оплакував усі страждання, зламані долі, втрати і руїни, які московити лишали після себе тоді, та й нині лишають на нашій землі”, – наголосив Предстоятель.

    Митрополит нагадав, що Шевченко своєю творчістю був поруч з українцями під час Революції Гідності та Євромайдану. А нині в часи повномасштабної війни його заклик “Борітеся – поборете!” став гаслом для всіх захисників України.

    Водночас Блаженнійший Владика звернув увагу на найголовніший заклик Кобзаря – про єдність українців. “Лише так ми переможемо”, – резюмував Предстоятель ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне