Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    На росії судять архієпископа Віктора (Пивоварова), який назвав війну “загарбницькою”

    У Слов’янську-на-Кубані 27 лютого 2024 року стартували слухання у справі 87-річного клірика Російської православної церкви (не плутати з РПЦ). Наступне засідання призначене на 11 березня. В одному з інтерв’ю Пивоваров називав війну рф проти України загарбницькою.

    Архієпископа Віктора (Пивоварова) звинувачують у повторній дискредитації армії РФ, повідомляє eshatologia.org

    Його звинувачують у антивоєнній позиції, а також у негативному ставленні до путіна та його діяльності.

    Клірик відмовився від захисту, поклавши всю надію на Бога. Рік тому його оштрафували за подібними звинуваченнями на 40 тисяч рублів.

    Раніше на росії силовики побили монаха, який виступав проти війни.

    Віктор (Пивоваров) – архієпископ Слов’янський і Південно-Російський, раніше на цій посаді належав до Російської Православної Церкви (з 2009 р. поза юрисдикцією). Народився в 1937 році. 1 березня 2023 року він виголосив проповідь, яку влада визнала дискредитацією армії, на нього було складено протокол.

    Священнослужителя оштрафував Слов’янський міський суд Краснодарського краю на 40 тис. російських рублів. Які саме висловлювання були поставлені Пивоварову в правопорушення, невідомо.

    В одному з інтерв’ю Пивоваров називав війну рф проти України загарбницькою.

    “Річ у тім, що мені скоро на той світ, я маю свою паству основну, у Слов’янську, попередити, щоб вони ні вліво, ні вправо не схилялися. І довелося щодо цього відповісти на запитання, чи правильно ми воюємо проти України. Я їм мусив сказати прямо, що війни відрізняються: є священна війна, оборонна, коли нападають вороги, а є, навпаки, загарбницька. Розрізнити їх можна тільки так: якщо під нашими вікнами стоять чужі танки, чужі солдати, значить, ми з ними воюємо оборонно. Якщо наші танки в їхній державі і солдати ще й дико знущаються, значить, ми окупанти”, – пояснював архієпископ Віктор свою позицію.

    Вранці 3 жовтня 2023 року до храму, де спав єромонах і перебував архієпископ Віктор (Пивоваров), увірвалися силовики з автоматами, які затримали архієпископа Віктора (Пивоварова) і його помічника, єромонаха Іону (Сігіду). У храмі провели обшук, під час якого архієпископа Віктора та ієромонаха Іону розділили, останнього затримали, архієпископа Віктора після обшуку в церкві відпустили, однак силовики попередили його про можливе порушення кримінальної справи, якщо він продовжить “дискредитувати армію”.

    Найсвіжіше

    Популярне