Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    Вселенський Патріарх відвідав 3-й Анталійський дипломатичний форум

    Вранці 1 березня Вселенський Патріарх Варфоломій прибув до Анталії, Туреччина, у відповідь на запрошення міністра закордонних справ Туреччини Хакана Фідана взяти участь у 3-му Анталійському дипломатичному форумі. Вселенського Патріарха супроводжував митрополит Калліупольський і Мадитоський Стефанос.

    В аеропорту Анталії Вселенського Патріарха зустрічав місцевий архієрей, митрополит Пісідійський Іов разом із духовенством.

    Вселенський Патріарх взяв участь в інавгураційному засіданні Форуму, яке відбулося в Конференц-центрі Белека, де він вислухав звернення Міністра закордонних справ Туреччини та Президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана. У другій половині дня Вселенський Патріарх повернувся до Константинополя.

    Тема Форуму — «Розвиток дипломатії в часи негараздів», і він може похвалитися 4000 учасниками, серед яких численні глави держав і урядів, міністри, посли та інші видатні особи.

    Під час участі у Форумі Вселенський Патріарх провів щирі дискусії з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, міністрами турецького уряду та послами, акредитованими в Анкарі.

    Найсвіжіше

    Популярне