Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    «Матушка» УПЦ отримала умовний вирок за поширення інформації про ЗСУ та виправдовування російської агресії

    Вільнянський районний суд Запорізької області визнав винною Наталію Савченко у скоєнні злочинів проти безпеки України. У вироку суду засуджену називають «матушкою регіональної громади Української православної церкви при храмі, на ім’я Святої блаженної Ксенії Петербурзької».

    Наталія Савченко, яка народилася у місті Кола, Мурманської області та є громадянкою України 26 березня 2022 року передала громадянці РФ інформацію про розміщення підрозділів ЗСУ на території одного з підприємств. У січні 2023-го вона повторно надіслала таку ж інформацію, повідомляє сайт Патріот Донбасу.

    Крім того, прихильниця окупантів з УПЦ МП поширювала публікації російських пропагандистів. У квітні 2022-го  вона переслала в Telegram допис російського  священнослужителя та проповідника Андрія Ткачова, який відомий, як українофоб та релігійний пропагандист:

    «Буквы Z и V обретают новое прочтение. Теперь их можно расшифровывать, как Zа Vеру (…) на Украине Россия, не на жизнь, а на смерть, сталкивается с сознательным Анти-христианством.

    Недавний законопроект ВР о запрете УПЦ и отборе имущества — тому доказательство. Не будем наивны: внутренняя суть укро-режима есть война против Православия. Их не Россия спровоцировала, они всегда были такими, просто война сбрасывает маски и заставляет торопиться (…) Задолго до нынешних событий о. Зосима (Сокур) – очень почитаемый на Украине и за ее пределами человек – завещал хоронить себя поглубже. «Чтоб бандеровцы не выкопали (…) Если Россия в чем и виновата, то только в том, что не имела силы раньше задушить выползающего нацистского змеёныша, но дождалась пока он превратился в дракона».

    У 2023-му Савченко продовжувала поширювати у Telegram дописи, які виправдували російську агресію проти України. Востаннє у липні минулого року вона переслала допис «Рано или поздно это надо было остановить. Хорошо что сво началась…».

    Суд затвердив угоду про визнання винуватості від 22 січня 2024 року, укладену між прокурором відділу Запорізької обласної прокуратури та обвинуваченою Наталією Савченко.

    За поширення інформації про ЗСУ прихильниці окупантів призначив покарання 5 років. За виправдовування російської агресії, а там йшлося про дві частини (2 та 3) статті 436-2 ККУ призначено покарання у вигляді трьох та чотирьох років позбавлення волі. Шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим покаранням, було призначено остаточне покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

    Суд звільнив Наталію Савченко від реального покарання та призначив їй випробувальний строк – 3 роки.

    Найсвіжіше

    Популярне