Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    Підтримка України: Монах-пивовар з Бельгії доставив швидку допомогу до Чернігова

    Отець Карел Стаутемас з абатства Грімберген (Бельгія) особисто подолав понад 2000 км на машині швидкої допомоги, щоб доставити її до Чернігова. Після підготовки та фарбування, ця швидка має служити на передовій в одній з чернігівських бригад.

    За інформацією від “Суспільного кореспондента“, символічна передача автомобіля відбудеться найближчими днями у Чернігові. У церемонії візьмуть участь волонтери ініціативи “Залізний кулак Чернігова”, а також дружини військових з бригади, де буде використане це авто. Після церемонії заплановано проведення спільної молитви.

    Карел Стаутемас є відомим монахом-пивоваром в Бельгії і працює у одному з найстаріших абатств Грімберген. Завдяки його зусиллям, було випущено спеціальну передріздвяну серію пива Грімберген з українською символікою, що дозволило зібрати кошти для ще однієї швидкої та наповнити її гуманітарною допомогою.

    Це вже 12-та швидка, яка була придбана в рамках акції “Отець Карел для України”. За два роки Карел Стаутемас разом зі скаутами Грімбергена та волонтерами зібрав понад 250 000 євро, більша частина яких була направлена на допомогу Чернігову.

    З перших днів війни в Україні, Отець Карел активно допомагав у вивезенні українських біженців з польського кордону, а також організовував збір та доставку гуманітарної допомоги для Чернігова.

    Найближчим часом розпочнуться ремонтні роботи у сховищі дитячого садочка №53, для якого бельгійські волонтери вже зібрали необхідні кошти. Карел Стаутемас також планує відвідати навчальні заклади, де були проведені ремонтні роботи за його участю.

    Це вже другий візит бельгійського монаха в Чернігів. Вперше він відвідав місто у грудні 2022 року.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній взяв участь у спеціальній зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

    Найсвіжіше

    Популярне