Неділя, 12 Травня, 2024
Бiльше

    Вселенський Патріарх закликав світових лідерів об’єднатися заради миру в Україні

    Вселенський Патріарх Варфоломій закликав міжнародну спільноту не закривати очі на триваючу війну в Україні під час панахиди за загиблими українцями.

    Під час літургії у неділю, 25 лютого, Патріарх Варфоломій наголосив, що світ не може ігнорувати російське вторгнення в Україну, яке триває вже два роки, пише Ортодокс Таймс.

    “Рани, залишені цим невиправданим вчинком, ще свіжі, а біль відчутний. Тому ми зібралися тут, щоб вшанувати пам’ять тих, хто загинув, і подумати про вплив їх мужності та стійкості”, – сказав він.

    Патріарх наголосив, що вторгнення є “яскравим прикладом несправедливості та утисків, які Церква повинна засудити”.

    Вселенський Патріарх, виступаючи англійською мовою, зазначив, що ті, хто втратив життя в подіях 2014 року, є не лише мучениками за свою країну, але є символами надії та натхнення для людей у ​​всьому світі. «Їхня жертва слугує нагадуванням про те, що навіть у найтемніші хвилини полум’я свободи неможливо згасити», – наголосив він.

    Він також підкреслив: «Вторгнення російських військ в Україну є яскравим прикладом несправедливості та утисків, які Церква повинна засудити. Це неможливо виправдати. Це посягання на гідність і суверенітет народу, який довго боровся за своє самовизначення і довго страждав під ярмом тиранії. Це суперечить фундаментальним принципам справедливості та миру, які лежать в основі нашої віри».

    Він закликав світових лідерів об’єднатися проти “гноблення та тоталітаризму” та працювати заради миру в Україні. Патріарх запевнив українців, що вони вийдуть переможцями з цієї війни.

    «Як люди віри, ми покликані відстоювати те, що є правильним, і виступати проти гноблення та тоталітаризму, де б вони не траплялися. Російське вторгнення в Україну служить яскравим нагадуванням про постійну присутність зла та ненависті в нашому світі та про нагальну потребу для всіх людей доброї волі об’єднатися проти несправедливості», — сказав Вселенський Патріарх. Він знову наголосив, що Свята Велика Церква Христова стоїть разом із членами Української Громади Константинополя, а також з усіма українцями в усьому світі, які продовжують боротьбу за краще майбутнє.

    Найсвіжіше

    Популярне