Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    УПЦ (МП) відмовили захисникам України у проведенні богослужіння за загиблими у Києво-Печерській лаврі

    Напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну, представники Православної церкви України (ПЦУ) звернулися до Національного заповідника “Києво-Печерська лавра” з проханням провести богослужіння за упокоєння душ загиблих від російської агресії. Захід планувалося провести у печерах біля православних святинь Лаври разом із вірянами, військовими та капеланами.

    Однак, чоловічий монастир УПЦ (МП), який фактично користується частиною об’єктів Нижньої лаври, відмовив у доступі до печер захисникам України та капеланам ПЦУ. Монастир мотивував це “поточним ремонтом” у Ближніх печерах, інформує сторінка заповідника у Фейсбуці.

    Натомість Національний заповідник “Києво-Печерська лавра” з метою забезпечення вільного доступу усіх громадян до святинь, незалежно від їхніх релігійних переконань, розпочинає процедуру повернення культурних цінностей та мощей святих, розташованих у Ближніх печерах.

    Нагадаємо, окупанти поцілили в храм УПЦ (МП) на Запоріжжі. Також 5 канал спростовує заяви лобіста УПЦ (МП) Амстердама про “вказівку” не спілкуватися з ним.

    Найсвіжіше

    Популярне