Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ УПЦ (США) Даниїл засуджує російську агресію

    У день другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну, архієпископ УПЦ (США) Даниїл звернувся до вірян з емоційним посланням, засуджуючи жахливі злочини, вчинені проти українського народу.

    “Наші серця переповнені скорботою, беручи до уваги триваючі страждання, які зазнали наша улюблена Україна та її народ”, – каже архієпископ. Він закликає вірян до молитви та солідарності з усіма, хто постраждав від війни.

    Архієпископ Даниїл рішуче засуджує геноцид, здійснений російськими військами, та підтверджує непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. Він закликає міжнародну спільноту до рішучих дій, щоб притягнути винних до відповідальності.

    “Мовчання та уникнення вжиття заходів для безпеки людей перед лицем таких серйозних злочинів лише сприяють продовженню циклу насильства та страждань”, – наголошує архієпископ.

    Архієпископ Даниїл підкреслив, що послідовники Христа покликані “протистояти всім формам несправедливості та гноблення”. Він закликав вірян “освітлювати життєву дорогу правди та справедливості” та “свідчити перед світом про страждання наших братів-українців”.

    Архієпископ Даниїл рішуче засудив “жахливі злочини”, вчинені російськими військами, включаючи акти насильства, депортацію людей та руйнування культурної спадщини. Він назвав дії Росії “геноцидом” і заявив, що його наслідки будуть відчуватися ще довго.

    Повний текст звернення архієпископа:

    Улюблені та дорогі брати і сестри у Христі!

    У ці миті молитовного вшанування другої річниці російського вторгнення в Україну, наші серця дійсно переповнені скорботою, беручи до уваги триваючі страждання, які зазнали наша улюблена Україна та її народ. Ми щоденно зносимо свої молитви до Господа та залишаємось солідарними з усіма, хто постраждав та страждає від цього безглуздого насильства та агресії.

    Як послідовники Христа, ми покликані протистояти всім формам несправедливості та гноблення. У цей затьмарений насильством час освітлюймо життєву дорогу правди та справедливості, свідчачи перед світом про страждання наших братів-українців та намагаймося захистити їхні права та гідність.

    Ми найрішучіше засуджуємо жахливі злочини, вчинені проти українського народу, включаючи акти насильства, вимушене переселення міліонів по світі та нищення культурної спадщини нашого народу. Геноцид, здійснений російськими військами, завдав глибоких ран душі України, і його наслідки будуть відчуватися ще поколіннями.

    Як вірні діти Української Православної Церкви США, ми і надалі підтверджуємо нашу непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. Ми рішуче засуджуємо незаконну окупацію українських територій та продовження порушення прав людини агресором.

    Ми закликаємо міжнародну спільноту дотримуватись своєї відповідальності за збереження миру та справедливості та вжити подальших рішучих заходів, щоб притягнути винних до відповідальності. Мовчання та уникнення вжиття заходів для безпеки людей перед лицем таких серйозних злочинів лише сприяють продовженню циклу насильства та страждань.

    У цей час випробувань звернімося до молитви, шукаючи розради та сили у Всевишнього для наших братів і сестер, які переносять лихоліття війни. Давайте продовжувати простягати наші руки на знак солідарності та підтримки тим, хто є вимушено переселений, пораненим або сумує через втрату близьких.

    Підносячи наші молитви та підтримку, давайте також відновимо нашу рішучість бути посланцями миру та примирення в наших громадах і за їх межами. Давайте разом прагнути побудувати світ, де панують справедливість, співчуття та повага до людської гідності.

    Дай Боже розраду знедоленим, силу змученим, спокій збентеженій землі – миру нашій рідній Україні.

     

    Найсвіжіше

    Популярне