Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій закликає світ прислухатися до криків людей і Землі

    Вселенський Патріарх Варфоломій закликав світових лідерів прислухатися до “криків людей і Землі”, заявляючи, що ігнорувати ці проблеми більше не можна.

    У своїй промові на екологічній конференції в Стамбулі патріарх Варфоломій підкреслив, що людство стикається з безпрецедентними екологічними та гуманітарними кризами, які потребують термінових дій, повідомляє orthodoxtimes.com 

    Вселенський патріарх підкреслив, що триваючі військові конфлікти на Близькому Сході та в Україні, екологічні катастрофи, такі як повені та посухи, ескалація етнічної напруги в Африці та Азії, а також тривала криза мігрантів і біженців у всьому світі служать яскравими нагадуваннями. Ці виклики спонукають нас шукати інноваційні підходи до переходу від кризи до стабільності, заохочуючи співпрацю для досягнення залучення для всіх.

    Він підкреслив, що ігнорувати крики як людей, так і землі більше не можна. Таким чином, він сказав, що шлях від конфлікту лежить через сприяння солідарності, сприяння співпраці та культивування співчуття з підвищеною чутливістю.

    Вселенський Патріарх зазначив, що всі ми покликані відповідати на сучасні виклики, з якими стикається наш світ, новими й безпрецедентними способами, і нагадав, що нещодавня пандемія коронавірусу навчила нас, що «ніхто не спасеться, якщо всі не спасуться».

    Найсвіжіше

    Популярне