Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Українські священнослужителі обговорили релігійну свободу з послом США в рамках адвокаційного візиту

    У рамках адвокаційного візиту до Сполучених Штатів, українські духовні лідери зустрілися з послом у Посольстві України в США, щоб обговорити критичні питання релігійної свободи та порушення прав віруючих на окупованих територіях, підкресливши роль української діаспори в адвокаційних ініціативах.

    У ході свого адвокаційного туру по Сполучених Штатах Америки, делегація українських духовних лідерів здійснила візит до Посольства України в США, де вони мали зустріч з послом, передає Слово про Слово.

    Під час візиту вони вели розмови з Оксаною Маркаровою та іншими представниками Посольства про критичну потребу звернення уваги американської громадськості на серйозні проблеми з релігійною свободою та грубі порушення прав вірян, які відбуваються на територіях, тимчасово окупованих Росією. Вони підкреслили важливість залучення української діаспори до інформаційних та адвокаційних заходів.

    Представники українських церков у США, включаючи пасторів та єпископів, поділилися інформацією про ініціативи та проекти підтримки України, які організовуються євангельськими церквами різних штатів.

    Єпископ Віктор Прохор зі штату Вашингтон зазначив, що українська діаспора тісно співпрацює з Україною у вирішенні проблем, пов’язаних зі свободою людей на окупованих територіях, і що інформування американських законодавців та громадськості про ситуацію приносить позитивні результати.

    Нагадаємо, УПЦ США ​​удостоєна державних нагород України за гуманітарну допомогу. Також в УПЦ США вшанували жертв голодомору і встановили меморіальну дошку на їх честь.

    Найсвіжіше

    Популярне