Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Синод Александрійської Церкви позбавив сану нового “екзарха РПЦ” в Африці

    Сьогодні, 16 лютого Священний Синод Александрійського патріархату, зібравшись у головному храмі монастиря Святого Георгія Старого Каїра позбавив сану “екзарха” РПЦ в Африці, а саме митрополита Зарайського Костянтина (Островского). Таким чином Александрійська Церква висловила неприйняття антиправославних дій вчинених РПЦ.

    Про це повідомляє nyxthimeron.com

    Нагадаємо, Московський патріархат у жовтні минулого року призначив “екзархом” митрополита Зарайського Костянтина, який розпочав свою антиканонічну – а отже, брудну роботу в межах канонічної юрисдикції іншої Церкви, а саме на місіонерському полі Александрійського патріархату замість митрополита Леоніда (Горбачова).

    Колишній перший “екзарх” РПЦ в Африці, митрополит Клінський Леонід (Горбачов), вже позбавлений сану Александрійським патріархатом, як інструмент незаконного вторгнення Московського патріархату в Африку. Він також був зміщений Синодом РПЦ із посади “екзарха” РПЦ в Африці і почислений “на спокій”. Зараз по його справі має відбутись Церковний суд.

    Раніше було анонсовано, що 16 лютого Синод Александрійської Церкви має обговорити питання вторгнення РПЦ в Африку.

    Кожен Синодальний єрарх Александрійської Церкви зобов’язаний під час зустрічі створити та подати до секретаріату Синоду записку, в якій буде зафіксовано масштаби проблеми російського розколу в його єпархії на цей час.

    Крім того, записка повинна містити дані про кожного священнослужителя, африканця, росіянина чи іншого, який увійшов до його єпархії, діяв неканонічно або приєднався до так званого «Російського екзархату Африки». Також буде детально зафіксовано відомості про нерухоме майно церковної єпархії, яке було під загрозою або незаконно захоплене органами «Російського екзархату Африки».

    Таким чином у записці буде зафіксовано, як розглядались всі попередні дії в межах єпархії.

    Синод Александрійської Церкви / Фото із ЗМІ

    Найсвіжіше

    Популярне