Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    У РПЦ віддали під церковний суд ще одного єпископа

    Єпископ Російської Православної Церкви Ігнатій (Пунін) був звинувачений у грубих порушеннях Статуту РПЦ при управлінні Виборзькою єпархією.

    Патріарх Московський Кіріл передав справу про вчинення церковних правопорушень єпископом Ігнатієм на розгляд Вищого Загальноцерковного Суду РПЦ, інформує сайт РПЦ.

    Ігнатія також звільнено від управління Мінусинською єпархією. Тимчасовим керівником Мінусинської єпархії призначено митрополита Красноярського і Ачинського Пантелеймона.

    З доступної інформації неясно, коли саме було виявлено порушення, пов’язані з єпископом Ігнатієм (Пуніним). Однак, за текстом на сайті РПЦ можна припустити, що порушення було виявлено після його звільнення від управління Мінусинською єпархією.

    Ігнатій (Пунін) багато років присвятив Відділу Зовнішньо-церковних зв’язків РПЦ. Він є членом Вищої Церковної ради РПЦ і кілька років очолював Синодальний відділ у справах молоді. Член Міжсоборної присутності РПЦ, у листопаді 2023 року нагороджений путіним медаллю ордену «За заслуги перед Вітчизною» II ст.

    Раніше Вищий Загальноцерковний Суд заборонив у священнослужінні двох єпископів РПЦ, включно з єпископом Ігнатієм (Бузиною) та Ігнатієм (Тарасовим). Обидва архієреї були визнані винними в скоєнні церковних правопорушень, а також гомосексуалізмі і їм було призначено покарання у вигляді заборони у священнослужінні.

    Всі ці люди ставленики Моспатріарха Кіріла (Гундяєва). Варто також зазначити, що не так давно РПЦ почислила на спокій митрополита “екзарха РПЦ в Африці” Леоніда (Горбачова), який був другом Прігожина і керував розкольницькою діяльністю на Африканському континенті.

    Найсвіжіше

    Популярне