Вівторок, 7 Травня, 2024
Бiльше

    Зловісний план Росії: етнічні чистки та русифікація на окупованих територіях

    Аналітики з Вашингтонського Інституту вивчення війни (ISW) викрили жахливу стратегію Росії на окупованих українських територіях, яка полягає в етнічних чистках та примусовій русифікації. Ця політика має на меті назавжди відірвати ці регіони від України, змінивши їх демографічний склад, ізолюючи Україну від європейського співтовариства та створюючи умови, при яких повернення цих територій стає неможливим.

    Про це інформує understandingwar.org

    Кароліна Гірд, дослідниця ISW, зазначає, що Росія використовує тактику примусової депопуляції та репопуляції, яку вже “випробувала” в Криму та на Донбасі. Вона підкреслює, що міжнародна спільнота повинна усвідомити, що статус цих земель залишається незмінним згідно з міжнародним правом.

    У звіті під назвою “Кремлівський сценарій окупації: примусова русифікація та етнічні чистки в окупованій Україні” Гірд аргументує, що кінцева мета Росії полягає у знищенні української ідентичності, мови та культури. Вона критикує “реалістичні” дискусії про можливі “поступки” України, наголошуючи, що вони ігнорують жорстоку реальність війни.

    Дослідниця також вказує на історичний прецедент такої політики в діях радянської влади, яка переміщувала етнічні меншини для зміцнення свого контролю над територіями. За її словами, динаміка депопуляції та репопуляції має на меті підірвати українські претензії на власну територію.

    Amnesty International у своєму звіті також засуджує дії Росії, вказуючи на примусове переміщення цивільного населення, включаючи дітей та людей з обмеженими можливостями, які можуть розглядатися як воєнні злочини та злочини проти людяності.

    Також Кремль застосовує залякування і насильство для придушення інакомислення. Кремль виправдовує свою окупацію України, стверджуючи, що Україна історично і культурно є частиною Росії, а український народ – це просто заплутані росіяни, яких ввела в оману західна пропаганда.

    Міжнародне співтовариство може зробити ряд кроків, щоб зупинити окупацію України Кремлем, включаючи надання військової та фінансової допомоги Україні, введення санкцій проти Росії та підтримку дипломатичних зусиль, спрямованих на припинення війни.

    Наслідками кремлівської окупації України є загибель тисяч українців, вимушене переселення мільйонів, знищення української культури та ідентичності.

    Нагадаємо, Путін заявив про неможливість розриву “єдності” РПЦ з УПЦ (МП).

    Найсвіжіше

    Популярне