Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Путін пообіцяв головному рабину Росії посприяти звільненню ізраїльських заручників

    Головний рабин Росії Берл Лазар заявив, що президент росії владімір путін сповнений рішучості використати всі свої важелі впливу для звільнення заручників на Близькому Сході.

    Лазар зустрівся з Путіним 8 лютого і після зустрічі розповів журналістам, що путін “однозначно сказав, що сповнений рішучості використати весь свій вплив і всі свої зв’язки для розв’язання проблеми з заручниками найближчим часом”, цитує Радіо Свобода.

    Ця заява прозвучала на тлі загострення дипломатичних відносин між Росією та Ізраїлем. Раніше цього тижня до МЗС Росії була викликана посол Ізраїлю в РФ Симона Гальперіна. Москва була незадоволена, зокрема, тим, що дипломатка розкритикувала позицію Росії після нападу угруповання “Хамас” на Ізраїль 7 жовтня 2023 року.

    Гальперіна також висловила невдоволення тим, що Росія досі не внесла “Хамас” до списку терористичних організацій. “У вас є список терористичних організацій, заборонених у Росії. У ньому значаться і “Брати-мусульмани”. Але “Хамас” – це палестинське відділення “Братів-мусульман”. Чому його немає в цьому списку?”, – запитувала дипломатка.

    Нагадаємо, раніше путін заявляв про неможливість розриву “єдності” РПЦ з УПЦ (МП).

    Найсвіжіше

    Популярне