Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Афон про одностатеві шлюби: Законопроект ненавмисно підриває людське існування

    Гора Афон однозначно виступає проти запропонованого законодавства щодо одностатевих шлюбів та усиновлення одностатевими парами.

    Ця позиція була сформульована в комюніке, оприлюдненому після завершення надзвичайного Святого Синаксису, скликаного в присутності 40 ігуменів і представників святих монастирів гори Афон, спеціально скликаних для вирішення цього питання, інформує orthodoxtimes.com

    Як наголошується, цей законопроєкт фундаментально порушує основні принципи людського існування, розмиваючи таким чином не лише структуру людської родини, але й саму суть людського життя, а також давнім церковним традиціям. Інститут шлюбу між одностатевими парами віддаляє суспільство від традиційної християнської концепції шлюбу та сім’ї.

    Крім того, комюніке спирається на біблійне вчення і священні тексти, щоб підкріпити свою позицію проти одностатевих шлюбів, виділяючи уривки, які засуджують сексуальну аморальність і підкреслюють важливість дотримання Божого задуму для людського життя.

    Зрештою, заява монахів з Афону попереджає про серйозні наслідки відходу від традиційних цінностей і принципів, припускаючи, що такі дії не тільки підривають сутність людства, але й викликають Божественний суд.

    Комюніке підсумовує: «Це великий злочин. Вони спотворюють людську природу, фактично зупиняючи її природний розвиток і ненавмисно підривають людське існування. Але є Господь, Творець, який створив усе з любов’ю та мудрістю, перевершує наші слабкості та веде все до доброго кінця».

    Основна увага в комюніке зосереджена на підтримці святості традиційного шлюбу і сімейних цінностей, а також на засудженні будь-яких спроб переосмислення цих інститутів.

    Церква покликана об’єднувати віруючих у любові, незважаючи на їхні недоліки, при цьому не змінюючи основоположних принципів християнського вчення.

    Нагадаємо, архієпископ Криту прокоментував ставлення до одностатевих стосунків.

    Найсвіжіше

    Популярне