Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Криту прокоментував ставлення до одностатевих стосунків

    Архієпископ Критський Євгеній недавно висловив свою позицію стосовно одностатевих пар, наголосивши на співчутті та розумінні. Архієпископ підкреслив, що духовні особи не є ангелами, тому повинні допомагати таким особам з любов’ю, а не засуджувати їх.

    «Дозвольте спочатку висловити свою думку про гомосексуальних людей. І тоді ми можемо перейти до того, що називається «шлюбом». Поговоримо про цих осіб. Нас не хвилюють гомосексуальні люди. Наші обійми відкриті для цих людей. Вони наші брати і сестри; вони просто люди з іншою сексуальною орієнтацією, от і все. Я не гідний судити жодного з них. Христос сказав нам не судити, щоб вас не судили. Отже, хто б не сказав щось проти цих людей, яким понад усе потрібна любов, вони не знайшли жодної хвилини, щоб подумати про те, як вони стали тими, ким вони є, про своє дитинство чи свої травми… Це стосується не лише гомосексуалістів, але й усіх людей, які є жорстокими в суспільстві», – сказав єрарх, цитує orthodoxtimes.com.

    «Різноманітність – не гріх. Ми любимо грішника, але не приймаємо гріха», – додав архієпископ. В іншому місці він підкреслив: «Є багато гомосексуалістів, які приходять до мене і зізнаються, і я знаю їхню чутливість і чому вони мають цю особливість, і ми любимо їхню особливість. Ми, духовники, не ангели і не архангели!».

    «Ми допомагаємо цим людям, кажучи їм, що вони роблять це через духовну слабкість. Це все. Ми їх не засуджуємо і не караємо. Якщо ми побачимо їх на краю скелі, ми не будемо їх штовхати. Їм потрібна наша любов. Ті, хто намагається за допомогою дилем нас розділити, не дуже допомагають, мушу сказати», – підкреслив архієпископ Критський. 

    Він також висловив бажання перш за все почути думку експертів щодо усиновлення дітей одностатевими парами, оскільки Церква повинна дбати про добробут дітей.

    «Насамперед я хотів би вивчити і послухати думки експертів. Я хочу бути просвітленим людьми, які вивчають дитячу психологію. Невже ми будемо травмувати дітей? Я не кажу про те, що вони дізнаються про сексуальну орієнтацію своїх батьків. Здебільшого я маю на увазі травмованих дітей, які не розуміють своєї родини, ролі своїх батьків. Церква може ідентифікувати голос цих дітей. Давайте різностатевим парам можливість усиновити, погляньмо на найважливішу проблему сучасності: демографічну загрозу. Подивімось на ці проблеми, які я не висуваю як контраргумент, але вони існують», – сказав архієпископ Критський Євгеній.

    Нагадаємо, студенти-євреї подали до суду на Гарвард за антисемітизм. Також Собор Єпископів УПЦ США та Діаспори рішуче засуджує російську агресію проти України.

    Найсвіжіше

    Популярне