Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ служить тільки Путіну, її дорога веде до пекла, — Филипович

    Російська Православна Церква перебуває у стані абсолютної несвободи, вона не може заявити свій протест, висловити незгоду. Її роль зараз — вислужництво Кремлю, повне виправдання дій світської влади.

    Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявила релігієзнавиця, завідувачка відділу філософії та історії релігії Інституту філософії імені Г. Сковороди Людмила Филипович.

    Вона зазначила, що РПЦ МП відходить від християнських заповідей, вона стає агресивною та загрозою для всього православного світу.

    “Церква покликана бути миротворцем. Тобто вона для того, щоб не було конфліктів, щоб не було воєн, щоб був мир. А ця церква сьогодні намагається виправдати свою не просто підтримку режиму, а пряму участь в активності цього режиму. Тобто вона ж не просто каже “давайте підтримаємо Путіна”, а вона прямо наставляє воїнів, вона формує войовничий, агресивний світогляд своїх людей. Вона підтримує ідеї з приводу того, що ось на території України РФ вирішила себе вберегти від НАТО… Тобто нині церква абсолютно відходить від християнських заповідей, вона стає агресивною, вона стає загрозою не лише українському православному світу, а всьому християнському”, — сказала Филипович.

    Релігієзнавиця додала, що у РФ народ страшенно неосвічений, не читає священних писань і не знає і не розуміє суті християнства.

    “Християнство не створювалося з метою когось принизити, когось знищити, вбити… Росіяни просто не хочуть думати, вони не хочуть замислитись, вони не хочуть прийняти ту об’єктивність, яка їх оточує. Вони випадають із контексту загального цивілізаційного розвитку… Дорога держави з ідеологією неповажного ставлення до інших народів, яка зневажає всі міжнародні права та документи, веде до пекла”, — сказала Филипович.

    Найсвіжіше

    Популярне