Субота, 11 Травня, 2024
Бiльше

    Влада Туреччини затримала 25 підозрюваних у причетності до розстрілу католицької церкви

    Турецька влада заарештувала 25 осіб, у тому числі двох підозрюваних у причетності до смертельної стрілянини в римо-католицькій церкві в Константинополі минулих вихідних, повідомив сьогодні міністр юстиції Їлмаз Тунч. За словами міністра внутрішніх справ Алі Єрлікая, двоє головних підозрюваних, ідентифікованих як іноземці з Таджикистану та Росії, пов’язані з “Ісламською державою”.

    Міністр Тунч повідомив у соціальних мережах, що підозрюваних звинуватили в членстві в незаконній організації та вбивстві. Крім того, ще дев’ятеро осіб були звільнені до суду. Напад стався в церкві Санта-Марія в районі Сариєр під час недільної ранкової меси, в результаті чого загинув громадянин Туреччини, який був навмисним цілем.

    “Ісламська держава” взяла на себе відповідальність за напад у Telegram, заявивши, що це стало відповіддю на заклик лідерів угруповання атакувати євреїв і християн. Міністр Тунч підкреслив, що результат міг би бути серйознішим, якби під час інциденту не вийшла з ладу зброя, що запобігло б подальшим жертвам.

    На відео з камери безпеки всередині церкви, підтвердженому Reuters, видно, як озброєні люди в масках заходять до будівлі та стріляють у чоловіка на очах. Інцидент стався після серії атак у Туреччині, включно з сумнозвісним нападом на нічний клуб у Константинополі 1 січня 2017 року, який забрав 39 життів.

    За словами Єрлікая, з червня 2023 року влада Туреччини затримала 2086 осіб, підозрюваних у зв’язках з “Ісламською державою”.

    Найсвіжіше

    Популярне