П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Колаборанти з УПЦ (МП) є не тільки в окупованих територіях, а й у центрі України, – Филипович

    Представників УПЦ (МП) 30 років виховували і готували до єдності із росіянами, з РПЦ. Це виховання дуже глибоко в’їлося у їхні голови, так, що навіть війна його не похитнула.

    Про це NV розповіла релігієзнавиця, доктор філософських наук, професор Інституту філософії імені Г. С. Сковороди НАН України Людмила Филипович.

    “І якщо раніше були випадки одиничні — що той там колаборант, то зараз ми бачимо, що вони розкидані не лише тільки в тих регіонах, які тимчасово окуповані російськими військами, а прямо в самому серці України. Ось на Вінниччині настоятель храму УПЦ, який вихваляв терористів Захарченка, Гіві та Моторолу, отримав покарання у вигляді двох років позбавлення волі. Вінницька область, до речі, є фактично, заповідником Української Православної Церкви Московського Патріархату”, – зазначила релігієзнавиця.

    “А що ви хочете, якщо їх 30 років виховували і готували до єдності із росіянами, із російським братським народом, із Російською Православною Церквою. У них в голові знаєте, своя, як-то кажуть, матриця вставлена, яку дуже важко хитнути навіть російсько-українською війною”, – додала вона.

    Представники Московського Патріархату, за її словами, підживлюючись із російських джерел, продовжують співати арії про те, що у війні винувата Україна, що тут до влади прийшли сектанти, нацики, фашисти.

    “Ну і росіяни глибоко переконані, що вони виконують вселенську місію — спасають український народ (правда, знаєте, методом його знищення) від впливів оцих націоналістів, фашистів, і сатаністів, у в тому числі. Російській церковній пропаганді все одно які аргументи використовувати для того, щоб налаштувати свій народ проти України, і щоб якось виправдати ту агресію, яку вони ведуть вже два роки. Треба ж шукати якісь аргументи”, – підкреслила Людмила Филипович.

    Нагадаємо, парафія УПЦ (МП) на Обухівщині долучилась до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне