Середа, 22 Травня, 2024
Бiльше

    Від ВРУ суспільство очікує більшої рішучості щодо заборони проросійських структур – директор Лаврського заповідника

    Генеральний директор Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» Максим Остапенко вважає, що українське суспільство очікує рішучіших дій Верховної Ради щодо релігійних та інших структур, які мають зв’язок з країною-агресором.

    «Я думаю, що все українське суспільство давно очікує більш рішучих законодавчих дій нашого парламенту відносно релігійних та інших структур, які мають зв’язок з країною-агресором. Це треба вирішити один раз політично, жорстко, і показати, хто має право виховувати людей, а хто має відсиджувати тюремні терміни за зраду своєї держави», – зазначив Остапенко, передає Укрінформ.

    За його словами, дуже важливі зміни у свідомості людей щодо тих, хто є прямими колаборантами з Росією.

    «І тут мені здається, що УПЦ МП як була екзархатом РПЦ в Україні – так в прямому підпорядкуванні і залишається. Вони навіть не намагаються шукати діалогу з тим суспільством, яке волає про те, яка несправедливість була вчинена Росією, і наскільки зараз суспільство потребує духовних орієнтирів. Ці люди продовжують, як зомбі, повторювати російські наративи. Тому тут і громадянська позиція, і законодавча позиція має бути більш жорсткою», – підкреслив він.

    Нагадаємо, парафія УПЦ (МП) на Обухівщині долучилась до ПЦУ. Також капелани ПЦУ молилися за перемогу України в Києво-Печерській лаврі.

    Найсвіжіше

    Популярне