Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Даниїл привітав першоєрарха УПЦ США Митрополита Антонія з 11-ю річницею інтронізації

    26 січня 2024 р. наближається 11-а річниця інтронізації Високопреосвященнішого Митрополита Антонія як 5-го предстоятеля Української Православної Церкви США. З цієї нагоди архієпископ Даниїл направив особисте привітання Владиці від імені духовенства та вірних УПЦ США та Діаспори.

    У привітанні архієпископ Даниїл високо відзначив духовні досягнення Митрополита Антонія за 11 років керівництва Церквою. За цей час завдяки турботам першоєрарха розбудовувалася діяльність по роботі з молоддю та вищою освітою, активізувалося міжцерковне спілкування.

    “Упродовж цих 11 років Ваше бачення та настанови сприяли духовному зростанню, єдності громад Української Православної Церкви США та Діаспори. Ваше духовне служіння відзначається глибоким почуттям співчуття, смирення та непохитної відданості благополуччю Вашої пастви”, – йдеться у привітанні.

    Архієпископ Даниїл подякував Митрополиту Антонію за його лідерство та приклад відданого служіння Христовій Церкві.

    “Ще раз вітаємо з цією важливою віхою і нехай Ваше духовне служіння Христові та Його Церкві й надалі освітлюватиме шлях до процвітання духовного просвітлення”, – підсумував архієпископ Даниїл.


    Повний текст привітання:

    Ваше Високопреосвященство Митрополите Антоній,

    Від імені духовенства та вірних Української Православної Церкви США та Діаспори сердечно вітаю Вас з 11-ю річницею Вашої інтронізації як 5-го Митрополита нашої Святої Церкви. Ця віха є свідченням вашої непохитної відданості, зразкового лідерства та глибокої відданості служінню вірним.

    Упродовж цих 11 років Ваше бачення та настанови сприяли духовному зростанню, єдності громад Української Православної Церкви США та Діаспори. Ваше духовне служіння відзначається глибоким почуттям співчуття, смирення та непохитної відданості благополуччю Вашої пастви.

    Під вашим керівництвом Церква процвітає, ставши маяком надії та джерелом сили для своїх членів. Ваш наголос на працю з молоддю, освіті та охопленні торкнувся життя багатьох, створивши активну релігійну спільноту, яка підтримує Вас.

    Як митрополит, Ви продемонстрували надзвичайну здатність долати виклики, одночасно відстоюючи цінності любові, миру та розуміння. Ваші зусилля у сприянні міжконфесійному діалогу, соціальній справедливості та гуманітарних ініціативах залишили незгладимий слід, надихаючи інших йти Вашими стопами.

    У цей священний ювілей ми відзначаємо не лише Ваші особисті здобутки, а й спільні досягнення Української Православної Церкви США та Діаспори під Вашим керівництвом. Ваша відданість духовному та соціальному благополуччю громади справила тривалий вплив, який залишатиметься резонансом для майбутніх поколінь.

    Нехай наступні роки будуть наповнені подальшим успіхом, зростанням і благословенням для Вас, духовенства та всієї пастви Української Православної Церкви США та Діаспори. Ваше зразкове служіння є джерелом натхнення для всіх нас, і ми з нетерпінням очікуємо і надалі бути свідками позитивних змін, які, безсумнівно, відбудуться під вашим постійним керівництвом.

    Ще раз вітаємо з цією важливою віхою і нехай Ваше духовне служіння Христові та Його Церкві й надалі освітлюватиме шлях до процвітання духовного просвітлення.

    З молитвою від імені духовенства та вірних УПЦ США та Діаспори,

    Архієпископ Даниїл

    Найсвіжіше

    Популярне