Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх відвідав захід Деркської митрополії

    Вселенський патріарх Варфоломій відвідав музичний захід, організований Деркською  митрополією 24 січня.

    На заході, який відбувся з нагоди п’ятдесятиріччя архієрея Вселенського патріархату, співали члени жіночого хору Священної Деркської Митрополії «Дафнес», а згодом патріарх Варфоломій освятив святковий пиріг митрополії, вітаючи митрополита старця Апостола Деркського і дякуючи за його працю, передає orthodoxtimes.com

    Патріарх Варфоломій привітав учасників та музикантів хору, представивши численній аудиторії двох поважних гостей: архімандрита Продрома, ігумена монастиря Мегісті Лаври на горі Афон, та католицького архієпископа Князівства Монако Домініка-Марі Давида.

    За його словами, «Монастир Мегісті Лавра є першим з двадцяти монастирів на горі Афон. Перший, історичний, найбільший, заснований святим Афанасієм Афонським, родом із Трапезунду».

    Звертаючись до архімандрита Продрома, патріарх Варфоломій попросив його після повернення на Афон, у «це благословенне місце», передати «всім благочестивим, святим отцям не тільки своєї обителі, але й усій Святій Горі наші побажання, любові, нашої поваги та нашого захоплення».

    Представляючи католицького архієпископа Князівства Монако, було зазначено, що на прохання тодішнього митрополита Франції, а теперішнього митрополита Халкідонського, він надав церкву для служіння православним вірним, які проживають у Єпархії, де він звершив богослужіння під час свого нещодавнього візиту до Монако.

    Вселенського Патріарха привітав посол Константінос Кутрас, генеральний консул Греції в Константинополі, і митрополит Деркський тепло звернувся з вітальним словом.

    Були присутні члени Священного Синоду, інші Архиєреї Вселенського патріархату, духовенство, поважні особи Константинопольської митрополії та численні співвітчизники.

    Нагадаємо, відбулась лекція патріаршого диякона в Стамбулі про Вселенського патріарха. Також патріарх Варфоломій виступив на Міжнародній конференції про апостола Павла в Анталії.

    Найсвіжіше

    Популярне