П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Відбулась лекція патріаршого диякона в Стамбулі про Вселенського патріарха

    В межах проекту «Академія слов’янської культури» соціально-гуманітарного факультету Західноукраїнського університету та за підтримки Генерального консульства України в Стамбулі 17 січня відбулась лекція патріаршого диякона отця Епіфанія Кам‘яновича на тему «Свята Христова Велика Церква і Патріарх Варфоломій: історичні та зовнішньополітичні аспекти» про історію та зовнішню політику Вселенького Патріархату та особисто Вселенського патріарха Варфоломія, повідомляє Генеральне консульство України в Стамбулі.

    Участь у заході взяли понад 100 учасників, зокрема студенти ЗУНУ, представники Платформи Подружжя українських дипломатів, священнослужителі української Церкви, дипломати та представники української громади Стамбула.

    «Висловлюємо щиру вдячність патріаршому диякону, отцю Епіфанію Кам’яновичу за по-справжньому захоплюючу та пізнавальну презентацію про історію та зовнішню політику Вселенського патріархату та біографію і діяльність Його Всесвятості Вселенського патріарха Варфоломія!», – йдеться в повідомленні Генконсульства.

    Також Генконсульство України в Стамбулі подякувало патріарху Варфоломію за постійну підтримку України.

    Нагадаємо, патріарх Варфоломій виступив на Міжнародній конференції про апостола Павла в Анталії. Також Вселенський патріархат бере активну участь у Давоській зустрічі щодо миру в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне