Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Суддю не змінили: у справі керівника Черкаської єпархії УПЦ (МП) продовжують допит свідків

    У Соснівському районному суді Черкас  під час чергового засідання у справі стосовно керівника Черкаської єпархії УПЦ (що в єдності з МП) митрополита Феодосія (Дениса Снєгірьова), допитали потерпілого.

    На засіданні потерпілий розповів, що написав заяву до поліції опісля перегляду відео, яке виклав митрополит Феодосій, повідомила кореспондентка Суспільного Анна Іщенко із зали суду.

    Прохання про відвід судді, про яке попередньо клопотала сторона обвинувачення, не задовольнили. Відтак, розгляд справи продовжили. На засіданні допитували потерпілого.

    Під час допиту він розповів, за яких умов подав заяву до правоохоронних органів. Зі Снєгірьовим, з його слів, у нього немає жодних зв’язків.

    “Півтора року тому я звертався до поліції. Випадково мені на очі потрапило відео, в якому мене обурило те, що на ньому відбувалося: Снєгірьов відгукується негативно про українську церкву (ПЦУ) і її парафіян. Це відео я знайшов на ютубі, там було кілька відео. Він розповідав все так, наче церква Москви керує всім. Цим мені була завдана моральна шкода, бо я вважаю неприпустимими такі висловлювання”, — розповів він.

    Також потерпілий розповів, що служить у добровольчому батальйоні з травня 2022 року.

    “Я звернувся до СБУ із запитом про Феодосія, прийшов туди сам. Мене обурювало те, що чому церкву України називають малочисельною і чому московський патріархат ставлять у відео вище українського”, — додав він.

    Митрополит Феодосій своєю чергою зазначив, що, на його думку, потерпілий не визнає його архієрейської гідності, бо називає його мирським ім’ям, а не за саном.

    Всього у кримінальному провадженні десятеро свідків та потерпілих. На наступних засіданнях запланований їхній допит. Також на найближчому засіданні Феодосію мають продовжити або переобрати запобіжний захід.

    Найсвіжіше

    Популярне