Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Америки: Американські греки глибоко люблять і шанують гору Афон

    Архієпископ Америки Елпідофор у співслужінні єрархів та іноземних бізнесменів продовжив паломницьку подорож до гори Афон.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    У суботу ввечері він відвідав монастир Симонопетра, під час якого сказав: «Під час щирого прийому в монастирі Симона Петра я скористався нагодою, щоб підтвердити непохитну вірність греко-американської спільноти. Вони демонструють свою відданість, присвячуючи свій особистий час і зусилля для покращення нашої Церкви. Їхня любов і благоговіння до гори Афон глибокі. За можливості заохочую їх здійснити паломництво на гору Афон».

    У неділю, 21 січня, заплановано відвідання архієпископом Америки монастиря Каракаллу, після чого відвідання монастиря Пантократор, яке стане завершальною зупинкою поїздки митрополита на гору Афон.

    У понеділок він вирушить до Салонік, де пробуде цілий тиждень, встановлюючи низку контактів з інституційними діячами. У неділю, 28 січня, він має виступити з програмною промовою на заході, присвяченому Дню єврейських мучеників Голокосту. Під час цієї події йому буде присвоєно звання почесного члена Єврейської громади Салонік.

    Найсвіжіше

    Популярне