Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Віктор Єленський: Релігійна свобода в Україні – це не гасло, вона є прикладом свободи віросповідання для всього світу

    Голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Віктор Єленський зазначив, що коли в Україні починали відзначати Всесвітній день релігії, складно було уявити, що наші співвітчизники на окупованих територіях будуть потерпати від гонінь. Що там буде зруйновано сотні храмів, убиватимуть священників і вірян, ув’язнюватимуть на великі терміни членів релігійних спільнот. Баптисти, п’ятидесятники цілими громадами будуть вимушені ставати біженцями.

    Про це йдеться на сайті ДЕСС.

    Віктор Єленський наголосив, що Україна історично була прихистком для тих, хто зазнавав гонінь за їхнє віросповідання. І сьогодні релігійна свобода в Україні – це не гасло, вона втілена в життя і є для сучасного світу безпрецедентним прикладом співпраці між різними релігійними організаціями.

    Утім нині у Брюсселі представники РПЦ говорили про гоніння на релігію в Україні. Проти законопроєкту 8371 спрямована інформаційна кампанія, що це закон «про заборону Української Православної Церкви».

    Голова ДЕСС пояснив, що Московський патріархат, в упорядкуванні якого перебуває УПЦ, є безпосереднім учасником війни супроти України. Цей закон не є дискримінаційним, він не забороняє релігію, натомість спрямований на захист від впливу адміністративного центру релігійної організації держави-агресора. Якщо цей зв’язок буде перервано – УПЦ продовжить діяльність в Україні, якщо ні – державні органи через суд домагатимуться припинення її існування.

    Найсвіжіше

    Популярне