Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    У Ладижині священник УПЦ (МП) користувався електроенергією поза лічильником

    Працівники Тростянецької дільниці РЕС виявили несанкціоноване підключення приміщень Свято-Казанського храму у Ладижині до електромережі. За словами енергетиків, через під’єднання поза лічильником тривалий час відбувалась крадіжка електроенергії.

    Про це повідомляє видання “На Парижі”.

    Це сталося після того, як у листопаді минулого року більшість парафіян Свято-Казанського храму на зборах підтримали об’єднання із ПЦУ. Однак нечисленна група прихильників УПЦ (МП) та протоієрей Євгеній Воробйов продовжували незаконно утримувати приміщення. Лише ранком 9 січня віряни ПЦУ повернули собі релігійну споруду.

    На той час стіни «прикрашали» декілька ікон імператорської родини Нікалая ІІ та російських патріархів, які жодним чином не пов’язані з Україною, зберігались книги з пропагандою «русского миру», у дзвіниці ладижинці знайшли купу каміння, яке, можна припустити, дехто з МП збирався кидати на голови «невірних», а у серванті поруч з ризами зберігались російські триколори.

    15 січня енергетики завітали на територію релігійної споруди і виявили підключення поза лічильником. Дроти тягнулись до приміщення, яке раніше займали священик УПЦ МП та нечисленні його прихильники.

    На місце було викликано слідчо-оперативну групу поліції та колишнього настоятеля храму Євгенія Воробйова. Священик не заперечував виявлений факт і, відповідно, крадіжку електроенергії. При свідках він погодився з виявленим правопорушенням та тим, що спричинив енергетикам збитки.

    При складанні акту про несанкціоноване підключення енергетики підрахували, що приблизно збитки складають близько 90 тисяч гривень.

    Найсвіжіше

    Популярне