Субота, 11 Травня, 2024
Бiльше

    Громада ПЦУ повернула собі храм на Вінниччині

    9 січня, вранці громада Православної церкви України на законних підставах повернула собі Свято-Казанський храм у Ладижині Вінницької області.

    Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив військовий Роман Ковальський.

    “В Ладижині на Вінниччині українці раненько швидко зненацька повернули собі на законних підставах вже зареєстровану в ПЦУ церкву. Всі зараз там на морозі…Тепер поз’їхалась місцева поліція і трохи прихильників МП… І в Україні залякують українців штурмом! Народ очікує, що підтягнуть Корд з Вінниці. Але за кого він буде? Адже із документами на храм у людей всі ОК”, – написав військовий.

    За його словами, ситуація на місці неспокійна.

    На місці також перебувають військові – ветерани війни, що підтримають вірян ПЦУ.

    Нагадаємо, минулого року громада Свято-Казанського храму в Ладижині провела збори, на яких одноголосно було ухвалене рішення про перехід до Православної церкви України. Усі необхідні документи були оформлені, а нова громада зареєстрована.  Наприкінці грудня люди хотіли зайти до своєї церкви. Однак місцевий священик УПЦ МП Євгеній Воробйов, син якого вчиться у Росії на військового капелана, забарикадувався у храмі. Проти представників громади ПЦУ застосовували перцевий газ та били палицями.

    Аби не провокувати конфлікт, люди відійшли.

    Найсвіжіше

    Популярне