Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    СБУ блокує сайт “СПЖ”, який лобіює розкол православ’я в Україні

    16 грудня 2023 року Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України опублікувала розпорядження, згідно з яким в Україні має бути заблокована низка ресурсів, у тому числі – сайт “Спілки православних журналістів”. Зроблено це після звернення СБУ.

    По суті блокують, ресурс котрий обстоює інтереси УПЦ (в єдності з МП) і виправдовує розкол православ’я в Україні, попри надання Томоса про автокефалію.

    Як запевняють в УПЦ (МП) у відповідь на депутатське звернення нардепа Артема Дмитрука заступник голови СБУ Сергій Андрущенко заявив, що СБУ «в рамках покладених завдань» здійснюють моніторинг ЗМІ «з метою виявлення загроз національній безпеці України в інформаційній сфері, а також протидія проведенню проти України спеціальних інформаційних операцій, спрямованих на підрив конституційного ладу, порушення суверенітету і територіальної цілісності України, загострення суспільно-політичної та соціально-економічної ситуації».

    Варто зазначити, що журналіст в “СПЖ” був українофоб, який проживає в РФ. Інша путіністка, що захищала УПЦ (МП) також була журналістка із “СПЖ”. Крім цього навіть священник із УПЦ (МП) говорив, що «СПЖ» і «Перший Козацький» реально проросійський ресурс, який потрібен Москві.

    Як повідомляв Духовний Фронт України “СПЖ” намагається підірвати довіру до СБУ та української влади.

    Найсвіжіше

    Популярне