Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Путіністка, що захищає УПЦ (МП): журналістка “СПЖ” є прихильницею російських окупантів

    Журналістка “Союзу православних журналістів” (СПЖ) Єлєна Юфєрєва є прихильницею російських окупантів. Однією рукою вона писала статті про “гоніння” на УПЦ (в єдності з МП), а іншою репостила схвальні відгуки про “взяття” російськими окупантами Бахмута.

    На це звернули увагу в Тг-каналі “Монолог здєсь”. Там кажуть, що Єлєна – дуже продуктивна журналістка, за 2 роки вона написала близько 2000 новин.

    Юфєрєва пише статті не тільки для “СПЖ”, але й для російських православних ресурсів.

    Юфєрєва за національністю росіянка, вчилась в Росії. Втім це не заважало її писати статті про УПЦ (МП) і церковну ситуацію в Україні на ресурсі “СПЖ”.

    У своєму резюме на російському порталі пошуку роботи вона вказує багатий медіа-досвід: православні медіа, прес-служба молодіжного відділу РПЦ та секретарство у Дмитра Ентео (Цоріонова), в період його перебування в “Божієй воле”.

    Погляди Єлєни Юфєрєвої є відверто проросійськими. Вона з 2014 року підтримує анексію Криму, невизнані терористичні псевдореспубліки “ДНР-ЛНР” і навіть працює там воєнкором. та бере інтерв’ю в російських найманців.

    Вона радіє входженню терористичних формувань “ДНР-ЛНР” в склад РФ. Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в 2022 році ютуб-канал Юфєрової рясніє підтримкою Z-окупантів та сюжетами з “звільненого Маріуполя”. Вона відверта путіністка і не приховує підтримку Росії у війні.

    До вторгнення, в 2021 році Єлєна не ховала роботу на СПЖ та ділилася своїми статтями у соцмережах з друзями. (Фото нижче)

    Нині вона новинний редактор російськомовної версії СПЖ. До 24 лютого, висвітлювала весь медійний пул УПЦ, включно з Васілієм Макаровскім, архієпископом Іоною, Нікалаєм Мітрохіним, о. Олександром Клименком.

    Далі з початком повномасштабної агресії Росії Юфєрєва писала в основному нейтральні новини про гуманітарну допомогу. Втім, після Феофаніїіського собору вона активізовується і вже пише, про Антонія Паканича, Кохановську та інших. В своїх соцмережах Єлєна стежить за діячами УПЦ: Комінко, Іона, Паканич, Мітрохін,  Данілєвіч та іншими. В Ютубі теж – повне занурення в канали пулу УПЦ.

    Таким чином “Союз православних журналістів” регулярно публікує новини та матеріали авторства людини з росії, що відкрито ненавидить Україну та підтримує російських загарбників. Цей ресурс читає більшість вірян УПЦ (МП), меседжі із “СПЖ” розповсюджуються практично в усіх парафіях цієї церкви по Україні.

    Під прикриттям захисту релігійних інтересів, цей ресурс займається поширенням пропаганди та дезінформації, спрямованих на вплив на українську громадську думку. Людям промивають мізки відверті вороги України, які активно беруть участь у війні на боці загарбників та підтримують путіна та кіріла. І в редакції ресурсу, і в УПЦ (МП) це не викликало ніяких проблем, бо мають однакові погляди на події.

    Після публікації в Монолог.зєсь інформації про журналістку Юфєрєву, в СПЖ повідомили, що співпрацю з нею нібито припинили.

    В “Монолог.здєсь” надіються на те, що СБУ візьметься за ресурс СПЖ і впевнені, що Юфєрєву не звільнили, а вона почне працювати на “СПЖ” під іншим іменем.

    “…бідне нещасне СПЖ не знає, кого бере на роботу. Ми друзі думаємо, що Єлєна Юфєрєва почне писати тепер просто під іншим вигаданим ім’ям! Ця реакція СПЖ НІЧОГО не змінює, треба їх закривати!”, – підсумували в Тг-каналі.

    Найсвіжіше

    Популярне