Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Освячення води в Берліні відбулося вперше в історії за участю президента Німеччини

    Благословіння води у велике православне свято Богоявлення, здається, стало традицією в Німеччині. Вчора у Берліні відбулася традиційна церемонія благословення води на річці Шпреє, у якій взяв участь Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр разом із дружиною.

    Цю значущу подію організували на запрошення митрополита Німеччини Августина, пишуть ЗМІ.

    “Хочеться зазначити, що в Німеччині мешкає близько 4 мільйонів православних християн. Багато людей, спочатку гостьових робітників у 1960-70-х роках, а зараз їхніх дітей та онуків, сьогодні святкують Богоявлення, Хрещення Господнє в Йордані”, – сказав Штайнмайєр у заяві для ERT.

    “Але я тут, щоб подякувати їм”, – наголосив президент Німеччини, зазначивши їхню нинішню роль у країні. “У Грецькій Православній Церкві в Німеччині маємо важливого та цінного співрозмовника. Ведемо конструктивний діалог та активну участь у нашій державі. Церква сприяє інтеграції, пропонуючи допомогу та підтримку не лише грекам, а й переселенцям з Сирії, Іраку, останніми роками – з України. За це дуже вдячні.”

    “Хоч наша Церква спочатку була церквою гостьових робітників, але нині – це третя офіційно визнана Церква в Німеччині. Наша присутність значна не лише тут у Берліні, а й по всій країні”, – розповів митрополит Августин телеканалу ERT.

    У церемонії взяли участь Посол Греції в Німеччині Мара Марінакі, працівники посольства, голова Берлінського парламенту Корнелія Зайбельд та інші урядовці і дипломати, а також близько 400 запрошених греків та місцевих мешканців.

    Найсвіжіше

    Популярне