Четвер, 16 Травня, 2024
Бiльше

    УПЦ (МП) поширила фейк про згорілу капличку: що насправді згоріло на Вінниччині?

    В УПЦ (в єдності МП) поширили неправдиву інформацію, яка мала на меті створити імідж “гонінь” на підозрюваного у держзраді митрополита Іонафана (Єлецьких). Зокрема, на головному офіційному сайті УПЦ (МП) з посиланням на Тульчинську єпархію УПЦ (в єдності з МП), опубліковано статтю «На Вінниччині вандали спалили каплицю УПЦ».

    В УПЦ (МП) стверджують, що вночі 3 грудня на території місцевого кладовища с. Чернявка Оратівського благочинного округу Тульчинської єпархії УПЦ (МП) «невідомі вандали» нібито «підпалили каплицю, яка вщент згоріла».

    Редакції Духовного Фронту України, з власних джерел, стало відомо, що за даними місцевого ДСНС України горіло підсобне приміщення, в якому зберігався інвентар, необхідний для копання ям на кладовищі. Зі слів співрозмовників, причиною займання вищезгаданого приміщення було коротке замикання електропроводки, а не умисний підпал, як стверджують в УПЦ (МП). Підсобне приміщення дійсно вигоріло вщент, але це не капличка УПЦ (МП)! Також, поряд вказаного підсобного приміщення побудовано лише фундамент каплиці Тульчинської єпархії УПЦ (в єдності з МП), який жодним чином не постраждав.

    На думку редакції, враховуючи «активізацію» в інформаційному просторі керуючого Тульчинською єпархією УПЦ митрополита Іонафана (Єлецьких) напередодні апеляційного розгляду справи останнього, існує велика ймовірність того, що вищевказана публікація є спробую створити УПЦ (МП) імідж «гонимої» Церкви. Окрім цього, метою таких фейків є привернення уваги представників інших Помісних Церков, які можуть висловити співчуття УПЦ (МП) та безпосередньо митрополиту Іонафану.

    Найсвіжіше

    Популярне