Субота, 18 Травня, 2024
Бiльше

    Священний Синод Єрусалимського патріархату вітає рішення Антіохії про відновлення сопричастя

    Священний Синод був скликаний у четвер, 28 грудня 2023 року, під головуванням патріарха Єрусалимського Феофіла III.

    Під час зустрічі патріарх обговорив болючі події та складні часи на Святій Землі, особливо в Газі. Підкреслюючи важливість ролі Церкви як духовної, так і фінансової, йшлось про важливість активізації молитов за припинення війни. З огляду на священну пору Різдва, Нового року та Хрещення Господнього вони наголосили на необхідності припинити святкові заходи, зосередившись виключно на звичайних богослужіннях і молитвах, повідомляє orthodoxtimes.com

    Стосовно практичної ролі Церкви, патріарх відзначив єпископа Алексія та архімандрита Силу за те, що вони відкрили двері храму, монастиря та допоміжних об’єктів для надання притулку мирним жителям Гази. Священний Синод високо оцінив особливу роль єпископа та архімандрита, невід’ємну частину національного обов’язку Церкви протягом історії.

    Обговорення також йшло про важливість надання постійної підтримки та допомоги для задоволення найнеобхідніших гуманітарних потреб у цих суворих умовах. Синод привітав зусилля Короля Абдалли II і Йорданського Хашимітського Королівства в доставці допомоги народу Гази. Синод також прийняв до уваги звіт єпископа Макаріоса про його гуманітарну місію допомоги жителям Гази через Єгипет, яку підтримує уряд Катару.

    Патріарх і Священний Синод обмінялися посланнями з патріархом Антіохійським Іоаном Х щодо відновлення церковного спілкування з Єрусалимським патріархатом. Вони привітали це рішення, підкресливши важливість зміцнення братерських відносин між братськими патріархатами Антіохії та Єрусалиму.

    Крім того, вони обговорили візит митрополита Афанасія Фахда та митрополита Алеппського Єфрема до Йорданії, висловивши вдячність за щедру підтримку Антіохійської Церкви у розмірі 42 700 доларів для братів у Газі.

    Найсвіжіше

    Популярне