П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    РПЦ — ідеологічний підрозділ адміністрації Путіна, що благословляє людей на вбивства, — Курносова

    Російська православна церква (РПЦ) служить виключно ідеологічним інтересам російської влади.

    Про це 30 грудня в ефірі телеканалу FREEДОМ заявила політичним аналітиком, головним редактором порталу After Empire Ольгою Курносовою.

    “РПЦ — благословляє людей на вбивство, попри всі ті заповіді, які написані в Біблії, в Євангелії. Що можна говорити про таку церкву? Це філія адміністрації президента”, — сказала вона.

    Вона зазначила, що в радянські часи РПЦ була, по суті, філією КДБ, і багато священників були агентами.

    “Усіх вищих церковних ієрархів призначали за погодженням із КПРС: відділ церковних зносин, відділ зв’язків із релігією, які займалися підбором і розстановкою кадрів. У пізні радянські часи проти незгодних священників порушували кримінальні справи і саджали”, — наголосила вона.

    У період правління президента РФ Путіна відбулося зближення РПЦ із “РПЦ за кордоном”, яка раніше вела боротьбу з комуністичним режимом, каже Курносова.

    “Вони подумали, що сьогоднішня російська влада, вона антикомуністична, тому вирішили об’єднатися з Російською православною церквою і посилили її. Тому те, що зараз відбувається… Це просто підрозділ, ідеологічний підрозділ адміністрації президента. І чим швидше таке розуміння прийде, тим краще”, — підсумувала Ольга Курносова.

    Найсвіжіше

    Популярне