Четвер, 9 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополита Леоніда (Горбачова) Синод РПЦ «відправив на спокій»

    Синод Московського патріархату, який пройшов у Москві 27 грудня 2023 року, ухвалив рішення про звільнення з Єреванської кафедри митрополита Клінського Леоніда (Горбачова), який вважається людиною Прігожина.

    «Преосвященного митрополита Клінського Леоніда звільнити від тимчасового управління Єревансько-Вірменською єпархією та відправити на спокій», − сказано в журналі Синоду 129 РПЦ, повідомляє сайт Московської патріархії.

    Горбачов відомий своїми різкими висловлюваннями в бік України. Зокрема він говорив про захоплення єпархій із УПЦ (МП) у міру просування російських окупантів і заснування там РПЦ.

    Також «Екзарх РПЦ в Африці» рекламував російську горілку і казав, що сам її п’є.

    14 вересня, на сайті Московської єпархії Російської православної церкви (РПЦ) оприлюднили указ очільника РПЦ патріарха Кіріла (Гундяєва) про звільнення з посади настоятеля московського храму Всіх Святих митрополита Леоніда. 11 жовтня Горбачова було звільнено з посади “Екзарха РПЦ в Африці”. Як писав Духовний Фронт України, Кремль чистить РПЦ від друзів Прігожина.

    Також Елладська Церква повідомила про заборону в служінні для митрополита РПЦ Леоніда. Аналогічно зробили в Александрійській Церкві.

    Найсвіжіше

    Популярне