Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Елладська Церква повідомила про заборону в служінні для митрополита РПЦ в Африці Леоніда

    Згідно з відповідним комюніке, Священний Синод Елладської Церкви, який засідав 7 і 8 лютого 2023 року під головуванням архієпископа Афінського і всієї Еллади Єроніма, був поінформований про лист Блаженнішого патріарха Александрійського пана Феодора II щодо створення Московським Патріархатом “Патріаршого екзархату Африки”.

    У листі Александрійський патріарх Феодор ІІ інформує Елладську Церкву, що рішенням Священного Синоду Александрійського Патріархату від 22 листопада митрополит Клинський Леонід, “екзарх” Московського Патріархату в Африці, був знятий з високого сану єпископа, передає Духовний Фронт України з посиланням на fosfanariou.gr

    Синод Грецької Церкви одноголосно вирішив повідомити, згідно зі старим церковним порядком, за допомогою Енцикліки, про це усунення єрарха РПЦ Священну Архієпископію Афін і Святі Митрополії Грецької Церкви”.

    Це означає, що Елладська Церква приймає рішення Александрійського Патріархату і офіційно повідомляє про позбавлення сану колишнього митрополита РПЦ в Африці Леоніда (Горбачова), який є для Російської Церкви “екзархом” створеного ним розкольницького утворення (“Патріаршого екзархату Африки”) через свавільне вторгнення Московського Патріархату в юрисдикцію Александрійського Патріархату і всієї Африки.

    Нагадаємо, раніше Фанар висловив повну підтримку Александрійському патріархату проти вторгнення РПЦ в Африку. Також Александрійський патріарх обговорив з Джо Байденом вторгнення РПЦ в Африку.

    Найсвіжіше

    Популярне