Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    «Екзарх РПЦ в Африці» рекламує російську горілку і каже, що сам її п’є

    Самозваний екзарх Московського патріархату в Африці, митрополит РПЦ Леонід (Горбачов) взявся рекламувати російську горілку. Він висміяв повернення до російського ринку шведського виробника алкогольних напоїв “Абсолют”.

    «Вони зволили повернутися! … А скажіть мені, навіщо вони тут потрібні! У нас що, своєї гарної горілки немає? Я роблю вибір на користь вітчизняного виробника цього напою!», – сказав митрополит РПЦ Леонід у своєму Телеграм-каналі.

    У наступному дописі священнослужитель Моспатріархату опублікував фотографію бабусі із самогонним апаратом і порекомендував вибирати російського виробника горілки.

    Варто зазначити, що такі дії митрополита Леоніда суперечать нормам поведінки священнослужителів, які зобов’язані служити Богу та пастві, а не рекламувати алкогольні напої. Крім цього, Горбачов підриває імідж РПЦ, яка і без того має репутацію кремлівської структури, що схвалює вбивства.

    Скріншот із сторінки єрарха РПЦ

    Хто такий митрополит РПЦ Леонід (Горбачов)?

    Самозваний “Екзарх РПЦ в Африці” Леонід очолює розкольницьку структуру РПЦ на Африканському континенті. Через порушення церковного устрою в Африці, місцева Александрійська Церква заборонила його у служінні. Він, однак, заявляв, що Александрійська церква не може позбавити його сану. Аналогічно і Елладська церква повідомила про заборону в служінні для нього. Будувати РПЦ в Африці допомагає МЗС РФ.

    Найсвіжіше

    Популярне