Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Папа Римський на різдвяній месі попросив про мир, у тому числі в Україні

    Папа Римський Франциск на різдвяній месі закликав до миру, згадуючи про людей в різних частинах світу, які страждають через війну, понтифік закликав до припинення конфліктів, політичних, соціальних чи військових, в таких місцях, як Україна, Сирія, Ємен, Ліван, Вірменія та Азербайджан.

    Про це повідомляє“Європейська правда” з посиланням на Reuters

    “Скільки невинних людей вбивають у нашому світі! В утробі їхніх матерів, в одіссеях, здійснених у відчаї та в пошуках надії, в житті всіх тих маленьких дітей, чиє дитинство було зруйноване війною. Вони є маленькими Ісусами сьогодення”.

    За його словами, діти, які гинуть у війнах, в тому числі в Газі, є “маленькими Ісусами сьогодення”, і що ізраїльські удари в секторі пожинають “жахливий врожай” невинних цивільних осіб.

    Він заявив, що благає припинити військові дії, які приносять жертви серед мирного населення, та закликає до вирішення відчайдушної гуманітарної ситуації в Газі шляхом відкриття доступу для надання гуманітарної допомоги.

    Водночас понтифік сказав, що його “серце сумує за жертвами огидного нападу 7 жовтня” з боку угруповання ХАМАС на Ізраїль та знову закликав звільнити заручників, що перебувають в руках терористів.

    Найсвіжіше

    Популярне