Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    У Кельні на Святвечір обшукали собор та перевірятимуть вірян: побоюються нападу ісламістів

    У німецькому місті Кельн правоохоронці вживають заходів безпеки перед Святвечором, який християни західного обряду святкують 24 грудня. Поліція побоюється нападу ісламський екстремістів.
    Про це пише Associated Press.

    Правоохоронці обшукали визначний Кельнський собор за допомогою службових собак. Вірян, які прийдуть на святвечірню месу, перевірятимуть, перш ніж впустити. Парафіян закликали приходити раніше і не брати з собою сумок чи гаманців.

    Німецьке інформаційне агентство dpa пише, що в такий спосіб влада реагує на ознаки можливого нападу ісламських екстремістів.

    У поліції Кельна уточнили, що посилена загроза терактів існує на Новий рік, а не на Різдво, але правоохоронці «докладають всіх зусиль для безпеки відвідувачів собору» і у Святвечір.

    У столиці Австрії Відні поліція також заявила, що вживає посилених заходів безпеки навколо церков і різдвяних ярмарків, залучивши як офіцерів у формі, так і в цивільному.

    Комісарка ЄС з внутрішніх справ Ілва Йоганссон на початку грудня заявляла, що Європа стикається з великим ризиком терористичних атак під час різдвяних свят через наслідки війни між Ізраїлем і палестинським угрупованням ХАМАС.

    Найсвіжіше

    Популярне